torsdag 10. januar 2013

Motivasjon til endring av psykisk helse

Hm.....
Ønsker vi mennesker endring i livet? Har vi et virkelig inderlig ønske om endring til noe som er mer funksjonelt og fremtidsretta? Ønsker vi å stenge dører til det som har vært og innse at den perioden av livet var vond, men den er over? Klarer vi å innse at vi nå kan gå videre?
Jeg tenker på psykiatri som den psdykiske siden av livet for oss alle, ikke bare for de som definerer seg eller er blitt definert som pasienter. Vi har ALLE en psykisk helse og vil vi endres? VIL vi la livet som faktisk hele tiden hver dag gir oss muligheter til endring virkelig nettopp endre oss? Vil vi gi slipp og følge med i bølgene der vi ikke vet hva som møter oss?

Noen ganger tenker jeg at om man hadde vært supergod på nettopp motivasjon, så ville man ha kunnet hjulpet seg selv bedre og alle andre mye bedre. Det er så forbannet trygt for folk å leve i det de har selv om det gjør vondt. Vi tar ofte ikke sjansen på å gi slipp, vi kunne jo ha fått det mye mye bedre.....og har vi erfaring med å håndtere gode følelser? Og hva vil det si å gi slipp på sin identitet som syk eller som psykisk lidende?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar