mandag 11. november 2013

MIN KJÆRE SVIGERMOR ER 70 ÅR UNG I DAG!


Min svigermor er 70 år i dag <3
Jeg har vel i alle år forsøkt å være litt diskret (i den grad jeg har evnen) i omgang med min manns familie, men jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle gjøre litt ut av hennes 70 årsdag. Så finner dama ut at hun ikke skal feire det!! Ja, ja, det er da godt at det finnes digitale løsninger. :-)


Dette er det første bildet jeg tok av min svigermor. Det er forøvrig ingen i familien jeg har fotografert så mye som henne. Når man er belemret med en svigerdatter som i enhver sammenheng fotograferer, må man da bli drittlei! :-) Jeg har fått noen klare beskjeder om at enkelte bilder lettere godtas enn andre men min svigermor har heller aldri lagt noen begrensninger på hva jeg får gjøre med bilder av henne. Allerede da jeg tok dette bildet for snart 20 år siden, tenkte jeg på at her ligger det muligheter for en utstilling... Har ikke gjennomført det enda, men tanken er ikke glemt. Min svigermor er vakker med en interessant utstråling. Og bildene av henne har blitt mange.

Da jeg traff min mann for etter hvert svært så lang  tid siden var min svigermor den første til å presentere meg for hennes omverden som en av hennes familie. Hun gjorde det nesten før jeg opplevde det slik selv. Helt uforbeholdent og naturlig ble jeg tatt med som en "av gjengen". Det imponerte. Enkelt og følsomt ble det gjort.Jeg har en svigermor som er langt fra å være bare tradisjonell. Hun er tradisjonell og utradisjonell. Hun er følsom og modig. Hun er familiekjær og hemmlighetsfull.  

Min svigermor innehar for meg også en hel masse egenskaper og personlighetstrekk som ikke har navn. Det finnes bare en som henne. Det finnes bare en som kan fylle rammene for hva det innebærer å være akkurat henne. 


I meg finnes mange rom. På ei dør til ett av rommene står det skrevet svigermor. - og i det rommet er det riktig hyggelig og spenstig. Er ikke så sikker på om jeg vil si så mye mer om det annet enn at mitt forhold til min svigermor er så langt unna hva mange pleier å legge inn i ordet som man kan komme. Min svigermor er et slikt menneske man ikke treffer mange av gjennom livet. Hun er et menneske som bidrar til at de menneskene rundt henne får bli mer den de var ment å være. <3

Kan dere alle der ute hjelpe meg å heve glassene for min svigermor? Gled dere, dans, syng, vær litt gale, gråt over noe trist og bann over noe urettferdig - alt dette også for verdens mest spesielt sammenskrudde svigermor på hennes 70 årsdag :-) <3 <3 <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar