lørdag 7. september 2024

Hvem delte jeg alt mulig rart med før man kunne kjøre det ut på nettet?

 Jeg må ha vært veldig slitsom! Kanskje er jeg fortsatt slitsom da, men etter at SOME - mulighetene kom, har jeg bare begynt å plage mange flere med all min taletrengthet. Ja, sånn er det nok. Ikke egentlig en så veldig sjarmerende egenskap kanskje, men det er rett og slett for mye tanker i huet mitt. Det må lages bilder eller skrives.....så blir det bra!! ;-)



onsdag 4. september 2024

Det viktigste som styrketreningen har gitt meg


 Jeg er 59 år gammel og da jeg var 12-15 år gammel begynner å bli veldig lenge siden. For meg var det fine tanker allerede da at jenter kan alt som gutter kan. Om ikke jeg som jente kunne bli like sterk som en gutt så var jeg opptatt av at jeg kunne utvikle styrke jeg også. Den gangen fikk jeg ikke lov av foreldre fordi dette var "en gutteting"......

Det tok lang tid. Jeg skulle bli over 50 år før jeg løftet en stang med vekter på. Men man skal aldri si aldri og plutselig fikk jeg oppleve det vidunderlige i at man kan samle seg om et fokus og gjennomføre en plan. Man kan ikke gjennomføre et løft uten å ha et skikkelig fokus. Jeg var opplært til da jeg var lita i å gjøre så godt jeg kunne. I styrkeløftklubben lærte jeg at om jeg ikke var klar for mer enn så godt jeg kunne så kunne jeg ta en kaffe og vente til jeg var klar for å "bestemme meg". Jeg lærte at å bestemme seg gav resultater. Og det fineste var at jeg kunne lære at det kunne gi resultater også utenfor treningslokalet. Jeg fikk en selvtillit jeg aldri hadde kjent på før. Jeg kunne kjenne på følelsen av å bestemme meg for noe og vite hva det betyr å tro på det. Og vet du hva? Om vi mislykkes, det gjør ingenting det. For vi bestemte oss med hele oss for å smelle til, gjøre det, ha fokus, ikke ha trua, men å vite........ Det er en seier i seg selv! <3 

Dette er det viktigste for meg med styrketrening! :-)

søndag 1. september 2024

VEGETARIANER - veganer osv

Jeg fikk lyst til å si noen ord om forskjellig typer kosthold og holdninger til det. 
Jeg har vært vegetarianer i 8 år nå. Men jeg har også spist mye vegetarmat gjennom hele livet. Også vært interessert i vegetarmat mens jeg selv har vært ikke - vegetarianer. 
Jeg kjenner at det føles merkelig at det skal være et tema for debatt når jeg møter folk. Noen ganger blir jeg sliten av mine jevnaldrende, Mine barn og andre unge jeg kjenner, sier at hva folk spiser ikke er noe som noen gidder å problematisere. Men hvorfor skal vi godt voksne være så utrolig "bakpå"? Hvorfor i all verden skal man behøve å fortelle igjen og igjen at joda nå skal du høre...jeg er vegetarianer fordi.....
Jeg kan godt fortelle, men jeg skjønner ikke hvorfor det skal være en så svær greie for folk. 
Mange unge inviterer folk, samler inn info om hva de som kommer spiser og så lager de mat. Kanskje lager de noe som bare alle kan spise. En person med et "jeg spiser alt" - kosthold kan spise vegansk mat, men ikke omvendt. Da kan kanskje alle bare spise vegansk den dagen? Eller om en vegetarianer og en veganer er invitert så spiser man vel alle vegansk. 
Og så er det dette med årsaker til endret kosthold da. Når jeg kan si som sant er at det er min lege som har foreslått mitt kosthold for meg. Når jeg nå kan si at pga en del ting så ligner nok mitt kosthold mer på en diett enn et foretrukket valg av kosthold, da er det enklere å godta for folk. 
Om jeg gjør en innsats og mener det er mer politisk korrekt å være vegetarianer fordi det metter flere mennesker i verden, så liker ikke folk det. Når folk velger å leve uten kjøtt eller fisk eller begge deler, kanskje også uten egg og melk fordi de misliker hvordan dyrene behandles i denne industrien, så misliker mange mennesker det også. Det finnes også etter hvert ganske mange mennesker som har et vegetar/vegan - måltid i uka, for å redusere mengden kjøtt i kostholdet. Mange mennesker synes antagelig det også er ugreit. 
Kunne vi ikke bare la være å ha så mange meninger om hverandres kosthold? Det er ikke alt vi mennesker behøver å mene så mye om. :-)